Anchetă în Italia după ce bolnavii dintr-un spital din Napoli erau legați de paturi

Publicat:

Anchetă în Italia după ce bolnavii dintr-un spital din Napoli erau legați de paturi

Spitalul San Paolo din Napoli este sub anchetă după ce fotografii cu doi pacienți vârstnici legați cu cearșafuri de paturile lor au apărut pe rețelele de socializare și în mass-media, anunță presa italiană.

Imaginile au fost difuzate de o cunoștință a unuia dintre pacienții din secția de neurologie. Aceasta este aceeași secție în care în 2018 o femeie a zăcut într-un pat plin de furnici, potrivit stiripesurse.


Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Autoritatea sanitară locală a deschis o anchetă internă pentru a stabili eventualele responsabilități într-un caz de pretinse rele tratamente aplicate doi pacienți în vârstă din Secția de neurologie a spitalului San Paolo din Fuorigrotta.

Pacienții au fost legați cu brațele de barele patului prin intermediul unor fașe – există imagini video, dar și fotografii realizate cu un telefon mobil care atestă faptele. Într-un caz, se pot vedea și noduri strânse la glezne.  Povestea, scoasă la iveală de presa locală, ar fi rezultatul unei plângeri depuse de o femeie care a primit și apoi a difuzat imaginile făcute de unul dintre cei doi pacienți.

Spitalul San Paolo este același spital care în urmă cu câțiva ani s-a aflat în atenția presei pentru cazul unei paciente găsită într-un pat invadat de furnici.

Imaginile, ca și astăzi, au făcut înconjurul internetului și al posturilor de televiziune, creând indignare și chiar izbucnind în polemici politice.

Și pentru acea situație au fost deschise anchete interne, dar ministerul a decis să trimită și inspectori de la Roma pentru a identifica motive și responsabilități.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

A existat și un proces, dar toți au fost achitați.

De data aceasta, în cazul celor doi bătrâni fixați cu cearșafuri de gratii, când li s-a cerut o explicație sanitarii secției ar fi dat motive care țin de siguranța pacienților înșiși: teama era că ar putea cădea din pat. Totuși, acestea sunt „practici” care ar trebui să fie convenite cu rudele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: ‘O urăsc pe Taylor Swift!’

Donald Trump, mesaj tranşant despre superstarul care o susţine pe Kamala Harris: 'O urăsc pe Taylor Swift!' Fostul preşedinte Donald Trump a atacat-o duminică pe...

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson, a murit Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al legendarului grup The Jackson Five, a murit duminică....

Box office nord-american: ‘Beetlejuice Beetlejuice’, din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari

Box office nord-american: 'Beetlejuice Beetlejuice', din nou pe primul loc cu încasări de 51 milioane de dolari "Beetlejuice Beetlejuice", continuarea cu fantome a lui Tim...

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze ‘distrugerea’ bazelor aeriene ruse

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze 'distrugerea' bazelor aeriene ruse Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaților occidentali să autorizeze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.