X

Anchetă internă la CNAM. Recean îndeamnă oamenii să nu acceseze linkuri și să nu opereze plăți

Anchetă internă la CNAM. Recean îndeamnă oamenii să nu acceseze linkuri și să nu opereze plăți

Mesajele și apelurile false din numele Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină sunt analizate, inclusiv prin prisma unei diversiuni, iar, în legătură cu acest fapt, a fost inițiată o anchetă internă.

Citește și: Se cere demisia administrației USM

Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, care i-a îndemnat pe moldoveni să nu cadă în plasa acestor falsuri.

„În legătură cu mesajele primite recent de cetățeni, din țară și din diasporă, de la Compania Națională de Asigurări în Medicină, vă atenționez că aceste mesaje sunt false. Vă îndemnăm să nu accesați linkurile și să nu efectuați nicio plată în urma acestor notificări. La moment, analizăm posibilitatea unei diversiuni și am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Precizăm că, ieri, Compania Națională de Asigurări în Medicină avertizează cetățenii să fie atenți la apelurile primite de la persoane necunoscute care îi anunță că ar avea datorii la plata primei de asigurare medicală obligatorie și care le solicită date bancare sau achitarea datoriei.

Potrivit responsabililor CNAM, acțiunile respective fac parte dintr-o schemă de escrocherie în care persoane străine se prezintă drept angajați ai CNAM și informează persoana telefonată despre o datorie privind asigurarea medicală obligatorie.

CNAM a precizat, de asemenea, că angajații companiei nu telefonează cetățenii pentru a-i înștiința despre eventuale datorii către fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Tags: CNAMDorin Receanescrocheriepolițade asigurareRecean atenționare
Știrile zilei