X

Anchetă internă la IGM în contextul crimei din Chișinău. Nu ar fi fost respectate procedurile juridice

Anchetă internă la IGM în contextul crimei din Chișinău. Nu ar fi fost respectate procedurile juridice

Autoritățile de profil vor iniția o anchetă internă la Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în contextul crimei de săptămâna trecută din sectorul Râșcani al capitalei.

Citește și: Usatîi vrea o „dictatură sănătoasă” în Moldova

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, după audierile speciale care au fost desfășurate, în această dimineață, la Parlament.

Potrivit lui Carp, angajații Inspectoratului, care la acea vreme se numea Biroul pentru Migrațiune și Azil, nu ar fi aplicat procedura specială pentru extrădarea cetățeanului turc, care se afla în căutare internațională pentru comiterea infracțiunilor grave în Marea Britanie.

Carp a mai menționat că turcul a ajuns în Moldova imediat după izbucnirea războiului în țara vecină, profitând de valul mare de imigranți din acea perioadă. Angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au informat autoritățile competente despre statutul acestuia și, inițial, cererea de azil i-a fost respinsă. Cu toate acestea, s-a tergiversat în ceea ce privește aplicarea procedurii speciale pentru extrădarea turcului la solicitarea autorităților de drept din Marea Britanie.

În continuare, vor fi analizate acțiunile angajaților IGM al MAI, care au oferit unor avocați câmp de manevră pentru tergiversarea dosarului în judecată.

Precizăm că, săptămâna trecută, un cetățean turc aflat în căutare internațională, a fost împușcat mortal la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. Killerul, care avea cagulă pe cap, se deplasa pe o trotinetă electrică și a tras 7 gloanțe în victimă.

Crima a fost comisă ziua î n amiaza mare în prezența trecătorilor. Poliția a anunțat ulterior despre reținerea a doi suspecți.

Tags: anchetă internăcrimacrima in Chisinaucrima la RâșcaniInspectoratul General pentru MigrațieLilian Carpturc impuscat
Știrile zilei