Anchetă la MAI. Se caută munițiile care au fost înlocuite cu pietre și nisip

Publicat:

Anchetă la MAI. Se caută munițiile care au fost înlocuite cu pietre și nisip

La Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost inițiată o anchetă  și o procedură penală în vederea identificării cartușelor și munițiilor dispărute și care au fost înlocuite cu pietre și nisip.

Citește și: Cursa aeriană Chișinău-Baku va fi operată de patru ori pe săptămână


„Au fost inițiate mai multe expertize pentru a identifica cel puțin când au fost sustrase cartușele. Încă nu avem rezultatele, dar suntem foarte interesați”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Realitatea TV.

Potrivit șefului de la Interne, este vorba despre muniție veche, încă din timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992 și nu se exclude nici ipoteza că înlocuirea s-a făcut încă atunci.

„Am emis un ordin și în toate unitățile și subdiviziunile s-a efectuat inventarierea armamentului și munițiilor. Până la această oră, avem rezultate pozitive.  Am creat o comisiei MAI pentru a verifica cele mai mari subdiviziuni care dețin armamente și muniții. Sunt, de asemenea, audiate persoane cu funcții de conducere și de răspundere”, a mai menționat Efros.

Precizăm că, acum două săptămâni, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a divulgat faptul că dintr-un depozit al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger” ar fi dispărut cartușele dintr-o ladă, iar în loc au fost puse pietre și nisip.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.