Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre în Irpin

Publicat:

Anchetatorii ucraineni au examinat 269 de cadavre în Irpin, lângă Kiev, de când oraşul a fost recuperat de forţele ucrainene la sfârşitul lunii martie, a declarat, luni, un oficial din cadrul Poliţiei, conform Reuters, scrie news.ro .

Oraşul, care avea o populaţie înainte de război de aproximativ 62.000 de locuitori, a fost unul dintre principalele puncte fierbinţi de luptă între trupele ruse şi cele ucrainene înainte ca armata rusă să se retragă din regiunile nordice ale Ucrainei pentru a-şi intensifica ofensiva în est.


Citește și : Nici măcar ameninţările cu bombă nu opresc zborurile Air Serbia spre Rusia

Într-un cimitir de la marginea oraşului Irpin, zeci de noi morminte au fost săpate. Sub supravegherea câtorva persoane îndoliate, muncitorii au aruncat în grabă pământul într-un singur mormânt.

”Până în prezent, am inspectat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunctul şefului principal al departamentului de investigaţii al poliţiei.

El a spus că investigaţiile criminalistice sunt în desfăşurare în vederea stabilirii cauzei morţii în cazul mai multor victime. De asemenea, oficialul ucrainean a împărtăşit fotografii cu rămăşiţe umane care au fost carbonizate.

Citește și : Navele de croazieră revin în Australia după doi ani de pandemie

Panteleiev a precizat că şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili au fost inspectate, fără a oferi detalii suplimentare.

Rusia dezminte că a vizat civili în cadrul operaţiunilor militare din Ucraine şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.