Andrea Leadsom – în cursa pentru postul de premier britanic

Publicat:

Andrea Leadsom, fostul lider al Camerei Comunelor, va candida pentru funcția de prim-ministru al Marii Britanii și lider al Partidului Conservator, relatează presa britanică, menționând că informația a fost confirmată de Leadsom, potrivit mediafax.

Fostul ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul a declarat pentru publicația Sunday Times că dacă va fi aleasă prim-ministru, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în luna octombrie cu sau fără un acord.


Citește și : Dominic Raab, candidat la functia de prim-ministru britanic

„Pentru a avea succes în negocieri, trebuie să fii pregătit să pleci”, a declarat Leadsom.

Momentan, șapte oficiali britanici și-au anunțat candidatura pentru postul deținut de Theresa May, care urmează să demisioneze în data de 7 iunie.

Andrea Leadsom a demisionat, miercuri seară, din funcţia de ministru britanic pentru Relaţia cu Parlamentul, în semn de protest faţă de abordarea premierului Theresa May privind Brexit.

“Sunt mândră că am făcut parte din Guvernul britanic începând din anul 2016, mai întâi ca ministru al Mediului, iar în ultimii doi ani ca lider al Camerei Comunelor (…). Nu mai cred că abordarea noastră va avea ca rezultat aplicarea rezultatului referendumului (…)”, a argumentat Andrea Leadsom în scrisoarea prin care anunţă demisia.

Citește și : Analiză Financial Times – Uniunea Europeana se confruntă cu tendinţe autoritariste

În Marea Britanie, funcţia de “lider al Camerei Comunelor” se referă la un membru al Guvernului responsabil de relaţia cu Parlamentul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.