Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Publicat:

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, a dus la Președinție o carte despre ex-liderul de la Casa Albă, Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu.

Politicianul a argumentat gestul prin faptul că dacă va răsfoi lucrarea respectivă, șefa statului, pe care o acuză că ar fi instaurat o „dictatură de catifea” în Republica Moldova, va afla „cum trebuie să arate democrația adevărată”. Năstase nu a fost lăsat să se întâlnească cu președinta, lăsând până la urmă cartea și un mesaj scris unor angajați ai Președinției pentru a i le transmite, potrivit newsmaker.md.


Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Pe 22 iulie, în scuarul Președinției, Andrei Năstase, echipa sa și câțiva susținători au susținut o conferință de presă. Subiectul anunțat al conferinței a fost impresiile în urma vizitei lui Andrei Năstase în SUA, unde a participat la Convenția Națională a Republicanilor, la care fostul președinte american Donald Trump a acceptat nominalizarea la alegerile prezidențiale din noiembrie. În realitate însă aproape toată conferința de presă a fost dedicată criticilor actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care Andrei Năstase va concura la alegerile prezidențiale din toamnă.

Chiar de la început, Andrei Năstase a anunțat că a adus din SUA, pentru președinta Maia Sandu, cartea „Letters to Trump”, de Royden LaFond. Lucrarea cuprinde o parte din colecția privată de scrisori a lui Donald Trump cu lideri mondiali, celebrități, sportivi și oameni de afaceri.

Năstase a declarat că dacă șefa statului va răsfoi cartea, va afla lucruri importante despre „democrația adevărată” și despre „cum trebuie să arate aceasta în realitate”. Iar asta în condițiile în care cartea îl are drept personal central pe Donald Trump, cunoscut pentru viziuni radicale și retorică agresivă, iar mai nou și pentru faptul că a fost găsit vinovat pe 34 capete de acuzare într-un proces de fals în acte în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 2016 pentru a ascunde plăți făcute unei vedete de filme pentru adulți.

De asemenea, politicianul a acuzat-o direct pe Maia Sandu de practici anti-democratice și instaurarea unei „dictaturi de catifea” în țară.

Stimată doamnă președinte, acum câțiva ani ați spus că vreți să construim un stat democratic. Azi, folosindu-vă în mod machiavelic de războiul din Ucraina și de victimele de acolo, ați transformat totul într-o minciună. Niciodată în istoria noastră imediată, minciuna, stând cu președintele la masă, nu s-a simțit atât de bine ca azi. Ați introdus în țară o dictatură de catifea. Ați păstrat doar aparențele unei democrații pentru a ascunde realitățile și sărăcia crasă față de partenerii străini. Sunteți continuatoarea unor practici care țin de umbrele URSS-ului”, a spus acesta.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

După conferința de presă, Andrei Năstase și însoțitorii săi s-au pornit spre clădirea Președinției, unde intenționau să-i înmâneze personal Maiei Sandu cartea adusă din SUA. Grupul a fost însă oprit la intrarea în Președinție de agenți de securitate și alți angajați, care nu l-au lăsat să treacă mai departe. Într-un final, politicianul a lăsat cartea și un mesaj scris angajaților Președinției pentru a le transmite șefei statului.

Precizăm că șefa statului nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Andrei Năstase.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia, suspectată că își extinde ‘flota fantomă’ către exporturile de gaze naturale lichefiate

Rusia, suspectată că își extinde 'flota fantomă' către exporturile de gaze naturale lichefiate Cumpărători misterioși suspectați de legături cu Rusia achiziționează zeci de nave capabile...

Absolvenții Universității de Stat din Comrat și-au primit diplomele de licență și masterat

Absolvenții Universității de Stat din Comrat și-au primit diplomele de licență și masterat Emoții mari pentru absolvenții Universității de Stat din Comrat. Astăzi, aproximativ 450...

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în abisul Oceanului Pacific se produce oxigen, la adâncimi la care nu poate exista fotosinteză

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în abisul Oceanului Pacific se produce oxigen, la adâncimi la care nu poate exista fotosinteză În abisul Oceanului Pacific,...

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8%, în primele 5 luni din 2024

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 3,8%, în primele 5 luni din 2024 România a produs, în primele cinci luni din 2024, o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.