X

Andrei Năstase cheamă oamenii să protesteze în stradă

Primarul ales al Chişinăului, Andrei Năstase, a îndemnat oamenii să vină miercuri după amiaza la ora 17:30 la Primărie, pentru a manifesta, după ce în seara precedentă instanţa nu a confirmat legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, iar mandatul său nu a fost validat. 

”Votul exprimat de cetăţenii responsabili la 3 iunie a fost desconsiderat de mafie. Aseară, sub paravanul nopţii, alegerile locale din Chişinău au fost invalidate sub pretexte ridicole, total inconsistente. /…/ Astăzi, la ora 17.30 ne întâlnim la primăria capitalei pentru a ne apăra votul’. ”Iar duminică, la 14.00, ne revedem în centrul capitalei”, a scris Andrei Năstase miercuri pe pagina sa de Facebook, potrivit agerpres.

Judecătoria Chişinău a anulat marţi seara rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar al capitalei Republicii Moldova câştigate cu 52,57% din voturi de cel mai înverşunat opozant al actualei guvernări, Andrei Năstase. “Este o decizie arbitrară”, a reacţionat marţi seara Andrei Năstase, subliniind că va contesta decizia primei instanţe la Curtea de Apel Chişinău.

Tags: alegeriAndrei Năstasechisinauprimărieprotestrepublica moldova
Categorii: Diaspora