Andrei Năstase: SUA sprijină independența și suveranitatea Republicii Moldova

Publicat:

Andrei Năstase: SUA sprijină independența și suveranitatea Republicii Moldova

Liderul politic moldovean Andrei Năstase a participat recent la Convenția Națională a Republicanilor din Milwaukee, unde Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea ca și candidat pentru funcția de președinte al SUA. „Mă bucur că am fost prezent la acest important eveniment. Participarea mea aici, la Milwaukee, a fost o experiență frumoasă, am urmărit democrația adevărată în acțiune, am însușit bunele practici americane și am realizat importanța unor asemenea evenimente de amploare”, a declarat Năstase pe canalul său de Telegram.

Năstase a subliniat onoarea de a fi martor la discursurile lui Donald Trump și ale senatorului J.D. Vance, nominalizat pentru funcția de vicepreședinte. „Alături de viitorul vicepreședinte am participat la un mic dejun cu rugăciune creștină. M-au impresionat mult deciziile de ultimă oră şi rezistența președintelui Trump, mai ales după o săptămână incredibil de dificilă”, a adăugat el, potrivit subiectulzilei.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În cadrul evenimentului, Năstase a avut ocazia să comunice cu zeci de politicieni și oameni de afaceri americani, care și-au exprimat interesul față de oportunitățile de investiții în Republica Moldova. „Mulți dintre ei au fost deosebit de interesați de oportunitățile de investiții pe care le-ar putea oferi în viitor Republica Moldova, având un președinte vizionar, un președinte curajos, care, respectând legea, cu dragoste de țară și frică de Dumnezeu ar pune Moldova şi oamenii săi în primul rând”, a spus Năstase.

El a evidențiat sprijinul pe care SUA îl oferă Republicii Moldova în ceea ce privește independența, suveranitatea și vectorul european de dezvoltare. „Avem un enorm sprijin pentru construirea statului de drept la noi acasă și pentru dezvoltarea economiei, pentru creșterea nivelului de trai al moldovenilor, pentru creșterea calității vieții”, a declarat Năstase.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Năstase a încheiat mesajul subliniind importanța valorilor esențiale precum libertatea, credința, familia, supremația legii și solidaritatea, care au stat la baza construcției Statelor Unite. „Toți oamenii politici de aici, din SUA îmi spun același lucru, noi vă ajutăm, dar în primul rând depinde de voi, depinde de ce faceți acasă și cum folosiți sprijinul nostru financiar. Plătiți incompetența guvernanților sau îl investiți în economie”, a adăugat el.

Năstase a anunțat că se va întoarce în SUA luna viitoare pentru a participa și la Convenția Națională a Democraților din Chicago.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Niciun avion nu va putea zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Niciun avion nu va putea zbura deasupra Parisului în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice Niciun avion nu va putea zbura deasupra Parisului în...

Cel mai curtat fundaș francez a semnat cu Manchester United: ”E locul perfect”

Cel mai curtat fundaș francez a semnat cu Manchester United: ”E locul perfect” Leny Yoro (18 ani) a fost prezentat oficial ca jucător al lui...

Basel sau Geneva, gazda ediţiei din 2025 a concursului Eurovision

Basel sau Geneva, gazda ediţiei din 2025 a concursului Eurovision Ediţia de anul viitor a competiţiei muzicale Eurovision va avea loc într-unul din oraşele Basel...

Patru permise de conducere falsificate descoperite la frontiera Moldo-Română

Patru permise de conducere falsificate descoperite la frontiera Moldo-Română Polițiștii de frontieră au identificat în ultimele zile mai multe permise de conducere cu semne rezonabile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.