X

Andrei Spînu, despre neachitarea salariilor de la CFM: Vom căuta soluții să achităm aceste restanțe

Andrei Spînu, despre neachitarea salariilor de la CFM: Vom căuta soluții să achităm aceste restanțe

Angajații CFM nu și-au mai primit lefurile pentru două luni. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a declarat că această nouă criză este cauzată de traficul feroviar scăzut din ultimele luni, în special tranzitul de mărfuri din Ucraina. 

Citește și Anca Dragu, întrevedere cu Jānis Mažeiks: BNM este determinată să contribuie la procesul de aderare a R. Moldova la UE

„Atunci când s-a preluat Calea Ferată, datoriile la salarii erau de peste un an și ceva, acum este o perioadă mai scurtă. Sunt anumite semne că lucrurile ar trebui să revină la normal, dar noi vom căuta soluții în săptămânile următoare ca să achităm rapid aceste restanțe la salarii”, a declarat Andrei Spînu.

Întrebat dacă demisia de zilele trecute a șefului de la Calea Ferată a Moldovei, Oleg Tofilat, are vreo legătură cu restanțele salariale, Spînu a declarat că nu cunoaște care sunt motivele exacte ale plecării acestuia, dar că situația de la întreprindere îl nemulțumește.

„Evident, despre decizia domnului Tofilat, trebuie să-l întrebați pe el, dar evident că eu nu sunt mulțumit că sunt restanțe la salariu”, a punctat Spînu.

Potrivit reprezentanților de la Calea Ferată a Moldovei, aproximativ șase mii de angajați nu și-au primit lefurile pentru două luni. În total, suma restanțelor pentru cele două luni se ridică la 90 de milioane de lei.

Tags: Andrei SpânuCFM
Categorii: Știrile zilei