X

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență

Andrei Uncuța: Spitalul Republican colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență

Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” colaborează cu spitalele mari din România pentru a asigura schimb de experiență și pentru a participa în comun la proiecte de accesare a fondurilor europene. Declarația a fost făcută de directorul instituției, Andrei Uncuța, în cadrul dezbaterii publice „Cooperarea în domeniul medical între entitățile de pe ambele maluri ale Prutului în vederea absorbției fondurilor europene în echipe mixte moldo-române”, organizată de Agenția de presă IPN.

Potrivit șefului Spitalului Republican, entitatea medicală a instituit o structură nouă, menită să atragă profesioniști specializați în contractarea fondurilor europene, potrivit deschide.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Spitalul Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga” este parte a Asociației Spitalelor Publice din România. Directorul Andrei Uncuța spune că instituția medicală pe care o conduce are o colaborare bună cu spitalele din România, fapt ce favorizează schimbul de experiență și contribuie la eficientizarea administrării spitalelor.

„Suntem membri ai Asociației Spitalelor Publice din România, mergem în România la instruiri și conferințe. În plus, încercăm să creăm conexiuni de durată și cu alte instituții medico-sanitare publice din România. Deja avem semnate acorduri de colaborare cu patru spitale mari din Timișoara. Avem acord de colaborare cu spitalul din Iași. Suntem în negocieri și cu alte instituții medico-sanitare publice, ca să vedem la care proiecte am putea accesa de comun acord. Și în acest context, Asociația este o platformă foarte importantă pentru noi. În cadrul instituției noastre am creat un serviciu de management al proiectelor, este o structură nouă și chiar îi invit pe tinerii de diverse specialități, juriști, economiști, să vină la o discuție cu noi pentru a fi angajați în această structură. Având această structură, cu oameni profesioniști, vom putea scrie proiecte și accesa fonduri europene”, a spus directorul Spitalului Clinic Republican ,,Timofei Moșneaga”, Andrei Uncuța.

Silviu-Vasilică Rusu, președintele Asociației Spitalelor Publice din România, spune că Asociația este o platformă excelentă pentru îmbunătățirea activității medicale. De asemenea, Asociația oferă instituțiilor medicale posibilitatea de a accesa în comun fonduri europene, necesare dezvoltării infrastructurii spitalicești.

„Investițiile în sănătate vor avea un impact pozitiv asupra economiei, deoarece o populație sănătoasă este mai productivă și are un nivel mai mare de participare la piața muncii. Pacientul pentru noi este prioritar, iar calitatea actului medical se atinge atunci, când un spital are tot ce își dorește. Dacă ai bani, îți poți crea o infrastructură corectă. Asociația Spitalelor Publice are un departament de formare și de accesare a fondurilor europene. Nu toate unitățile sanitare pot să-și permită angajați și să poată accesa fonduri. Acolo unde ni se solicită ajutorul, noi suntem deschiși pentru a oferi suport în cadrul Asociației”, a spus președintele Asociației Spitalelor Publice din Romania, Silviu-Vasilică Rusu.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Dezbaterea publică la tema „Cooperarea în domeniul medical între entitățile de pe ambele maluri ale Prutului în vederea absorbției fondurilor europene în echipe mixte moldo-române” este ediția a paisprezecea, realizată în cadrul Proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare. Continuitate”, susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.

Tags: Andrei UncuțaspitaleSpitalul Republicantimisoara
Sănătate