X

Andrew Lloyd Webber: Dacă vreţi să opriţi teatrul, va trebui să ne arestaţi!’

Premiera mondială a lui Andrew Lloyd Webber, cel mai de succes compozitor de musicaluri din lume, Cenușăreasa, de 6 milioane de lire sterline, depinde de ridicarea distanțării sociale, în conformitate cu „foaia de parcurs” a guvernului britanic, pe 21 iunie, o etapă promisă care pare din ce în ce mai îndoielnică, relatează Business Matters.

Cu toate acestea, Lloyd Webber a emis un anunț sfidător: “Vom deschide, chiar dacă vine POTOPUL”. Ce se întâmplă dacă Guvernul cere o amânare? “Vom spune: veniți la teatru și arestați-ne.”

Vom vedea. Nu-i aşa? Care ar trebui să fie concluzia fericită a unei călătorii creative care a început serios în 2018, înainte de a fi deviată de pandemie (Cenușăreasa trebuia inițial să se deschidă în august anul trecut) este încă o dată în discuție. Niciun show de asemenea dimensiune, cu un ansamblu de 34 bănci, nu este viabil din punct de vedere comercial, în timp ce prezența în sală rămâne limitată la 50% din capacitate.

În ciuda succesului lansării vaccinului, muzica stării de spirit s-a schimbat brusc, iar precauția oficială este din nou în ascensiune. Lloyd Webber pune la îndoială justificarea acestui lucru. „Am văzut știința din teste, nu mă întreba cum”, spune el. „Toți demonstrează că teatrele sunt complet sigure, virusul nu este transmisibil acolo. Dacă Guvernul își ignoră propria știință, avem mama tuturor cazurilor legale împotriva lor. Dacă Cenușăreasa nu se va putea deschide, am spune: „Uite, fie mergem în faţa legii să ne apărăm, fie va trebui să ne compensaţi pierderile”.

Cu greu am putea găsi o miză mai mare. Lloyd Webber plăteşte 1 milion de lire sterline pe lună doar pentru a-și menține cele șase teatre fără lumina reflectoarelor. El și-a pus gaj casa din Londra – o casă din Belgravia, pe care o împarte cu a treia soție, Madeleine, mama a trei dintre cei cinci copii ai săi – și ar fi împrumutat peste 50 de milioane de lire sterline, deși refuză să confirme această cifră astăzi. Potrivit The Sunday Times Rich List, valoarea sa netă personală a scăzut cu 275 milioane de lire sterline într-un an, până la 525 milioane de lire sterline.

Mai are însă multe provocări de înfruntat. Are alte două spectacole sunt îşi aşteaptă ‘aripile’: o nouă producție a Fantomei de la Operă, al doilea spectacol cel mai longeviv din West End după ‘Mizerabilii’, urmează să preia Teatrul Majestăţii Sale renovat din 27 iulie; în timp ce Renașterea a lui Iosif se aşteaptă să se joace la Palladium în luna respectivă. Apoi, în calitate de proprietar al Teatrului Royal Drury Lane, cea mai veche scenă din Londra, el este, de asemenea, pregătit să dezvăluie o renovare de 60 de milioane de lire sterline pentru premiera din Marea Britanie a lui Disney, Frozen, în august. Toate acestea îl lasă pe Lloyd Webber într-o poziție pe care o descrie drept „stres financiar acut. Nu cred că [Guvernul] o înțelege. Nu am scos niciodată profit din teatre. Am încercat întotdeauna să pun bani de acasă, motiv pentru care ne aflăm într-o confuzie pentru că nu am avut niciodată o rezervă mare. ”

De luni de zile, el a fost un colaborator proactiv, dar flexibil cu oficialitatea, pe pista internă, înainte ca știrile să se răspândească. Anul trecut, spune el, „știa pe 2 februarie dintr-o sursă din Guvern că este foarte probabil să existe un lockdown. Am primit un mesaj codat – „La mulți ani!” – de la cineva cunoscut la o întâlnire. ” Așa că Lloyd Webber și-a adunat personalul și a spus: „Bine, oameni buni, va trebui să ne închidem, trebuie să punem la punct un scenariu de sfârşitul lumii.” Și oamenii i-au spus: „Eşti sărit de pe fix!” ”Șase săptămâni mai târziu, prim-ministrul a sfătuit națiunea să „evite puburile, cluburile, teatrele și alte astfel de locuri sociale”, dând efectiv coborârea cortinei peste divertismentul live.

Acum, răbdarea lui Lloyd Webber este întinsă până la punctul de rupere. „Din păcate”, spune el, „Guvernul consideră teatrul mai degrabă un lucru frumos decât o necesitate”. În afară de Dowden, el nu a avut nicio relație cu oficialii de top. „Nu-l cunosc deloc pe Boris”, remarcă el, cu o oarecare aciditate. „Nu și-a arătat niciun interes să ia legătura cu noi”.

Nu este prima dată când Lord Lloyd-Webber, în vârstă de 73 de ani, îi critică pe cei care solicită o întârziere a redeschiderii.

Săptămâna trecută, el a spus că poate lua măsuri legale dacă teatrele sale nu vor avea voie să primească înapoi spectatorii la capacitate maximă.

Tags: Andrew Lloyd Webberlockdownlondramarea britaniePalladiumRoyal Drury LanespectacolteatreTeatrul Majestăţii SaleWest End
Categorii: ExterneȘtirile zilei