X

Andrzej Duda susţine aspiraţiile europene ale Georgiei şi spune despre Rusia că este ‘stat AGRESOR’

Preşedintele polonez Andrzej Duda a condamnat miercuri ”politicile imperiale, agresive” ale Moscovei în regiunea Caucazului şi a calificat Rusia drept ”un stat agresor”, informează thenews.pl., potrivit agerpres.

În timpul unei vizite de două zile la Tbilisi, şeful statului polonez a reiterat sprijinul ţării sale pentru aspiraţiile Georgiei de aderare la Uniunea Europeană şi la NATO.

Citeşte şi: Rusia face un pas mare spre un tratat internaţional împotriva criminalităţii cibernetice la ONU

”Solidaritatea şi unitatea noastre trebuie să stea împotriva oricărui marş imperial. Mă aflu aici pentru a spune clar că există loc suficient într-o Europă unită şi în NATO pentru prietenii noştri din Europa de Est – Georgia, ca şi Ucraina şi Republica Moldova”, a adăugat Duda, care a participat miercuri la celebrarea Zilei independenţei Georgiei, la Tbilisi.

În aceeaşi zi, într-o vizită la linia administrativă cu regiunea separatistă Osetia de Sud, preşedintele Poloniei a afirmat că ”politicile imperiale, agresive ale Rusiei au privat oamenii de oportunităţi de dezvoltare şi de vieţile lor normale şi au condus la distrugerea unor naţiuni”.

Citeşte şi: Big Farma POLUEAZĂ mediul mai mult decât o face industria auto! Diferenţa este îngrijorătoare pentru toată lumea

”Asemenea acţiuni nu pot fi tolerate de comunitatea internaţională. Rusia nu este o ţară normală, nu este o ţară care se comportă normal, ci este un stat agresor”, a subliniat el.

Tags: Andrzej DudaGeorgiamoscovaNATOOsetia de SudPoloniarusiaTbilisiuniunea europeanavarsovia
Categorii: Diaspora