Angajaţii Amazon vor fi vaccinaţi la locul de muncă

Publicat:

Gigantul american de vânzări online Amazon va începe vaccinarea anti-COVID-19 a angajaţilor săi chiar în sediile în care aceştia lucrează, o măsura care va fi aplicată în următoarele săptămâni şi care va fi accelerată de desfăşurarea rapidă a campaniei de vaccinare din SUA, a informat joi compania într-un comunicat citat de EFE, potrivit agerpres.

Amazon este a doua companie cu cel mai mare număr de angajaţi din SUA, cu aproximativ 1.300.000 de lucrători, devansată doar de Walmart, cu două milioane, şi este prezentă în aproape toate colţurile ţării.


Citeşte şi: Turcia lui Erdogan CRITICĂ condiţiile UE, dar promite o atitudine cooperantă – Black News

Într-o notă postată pe site-ul corporaţiei, Amazon a precizat că primele state unde se vor desfăşura vaccinările sunt Missouri, Nevada şi Kansas, iar ulterior se vor extinde la sediile din întreaga ţară.

Compania condusă de Jeff Bezos a anunţat totodată că va plăti 80 de dolari angajaţilor care deocamdată nu au acces la un punct de vaccinare oferit de propria companie şi care s-au înregistrat pentru a fi vaccinaţi la un alt centru.

Citeşte şi: Joe Biden a apreciat valorile europene la reuniunea Consiliului European – Black News

Această măsură este un mod de a impulsiona vaccinarea rapidă a tuturor angajaţilor companiei şi a evita probleme, precum cele apărute în ultimul an când mai multe magazinele şi depozite ale firmei şi-au întrerupt temporar activitatea, în urma detectării unor focare de COVID-19.

Compania, cu sediul în Seattle (statul Washington), a avut parte de o explozie a comenzilor în contextul pandemiei de coronavirus, mai ales la produselor electronice, dar a primit totodată critici din partea angajaţilor, activiştilor şi politicienilor, care au acuzat Amazon că nu a protejat sănătatea şi siguranţa lucrătorilor săi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.