X

Angajaţii Palatului Versailles sunt tunși GRATUIT

Angajaţii de la Palatul Versailles, fosta reşedinţă a regelui Louis al XIV-lea al Franţei, beneficiază de o tunsoare gratuită în fiecare lună din partea unei companii specializate în reciclarea firelor de păr, informează Reuters joi, potrivit agerpres.

Părul uman conţine cheratină, o proteină care absoarbe substanţele uleioase, precum petrolul, şi care, din acest motiv, poate fi utilizată pentru a contribui la depoluarea mediului înconjurător.

Citește și: Putin îi cheamă la ordine pe miniștrii de externe din Armenia și Azerbaidjan

De asemenea, cheratina poate să înlocuiască plasticul folosit în agricultură şi horticultură şi contribuie la vindecarea bolilor de piele, a declarat Clement Baldellou, cofondator al start-up-ului Capillum, care colectează păr uman de la aproximativ 200 de frizerii şi saloane de coafură din Franţa.

“Părul este un absorbant natural şi poate să absoarbă o cantitate de petrol de până la opt ori mai mare decât propria lui greutate”, a spus antreprenorul francez.

Peste 1 milion de francezi se tund în fiecare zi, a precizat Clement Baldellou, vorbind despre o resursă gratuită care ar putea fi cu uşurinţă reciclată în scopuri ecologice şi medicale.

“Sunt generate astfel 4.000 de tone de deşeuri. E o cantitate uriaşă, care ajunge la pubelă, dar noi am decis să scoatem părul din sectorul deşeurilor”, a declarat antreprenorul francez pentru Reuters Television.

Citește și: 13 americani sunt acuzați că au vrut să o răpească pe guvernatoarea din Michigan

Într-un salon amenajat în proximitatea Palatului Versailles a fost afişat un panou cu textul următor: “1 kg de păr = 200 de litri de apă economisiţi”.

Ucenicii unei frizerii locale i-au tuns pe angajaţii de la Palatul Versailles, grandioasa reşedinţă a regelui Ludovic al XIV-lea al Franţei, supranumit “Regele Soare”, care a domnit între anii 1643 şi 1715.

Tags: CapillumcheratinaClement BaldelloufrantaPalatul Versaillespartuns
Categorii: Diaspora