Angajaţii PCCOCS îşi fac treaba: 70 milioane lei confiscați și peste 120 de condamnări

Publicat:

În prima jumătate a anului 2023, au fost condamnate 127 persoane, dintre care 57 au primit pedeapsa în formă de închisoare cu executare, anunță reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS).

Potrivit PCCOCS, aproape jumătate din persoanele condamnate la închisoare sunt persoane care au fost condamnate pentru vânzarea drogurilor. Dintre persoanele condamnate, majoritatea sunt tineri cu vârsta de până la 30 de ani, care livrau drogurile clienților și le puneau în ascunzișuri, transmite Știri.md. 


Citeşte şi: Daniel Ortega îl face pe Zelenski ‘nazist’ și atacă UE – Stiripesurse.md

De asemenea, din condamnările cu executarea pedepsei închisorii vizează exploatarea sexuală și prin muncă a persoanelor atât din Republica Moldova, cât și din Rusia și Europa.

Alte condamnări țin de contrabandă, inclusiv cu țigări și droguri, evaziune fiscală, escrocherii cu apartamente, lemne de foc, șantaj și alte infracțiuni.

Citeşte şi: Daniel Ortega îl face pe Zelenski ‘nazist’ și atacă UE – Stiripesurse.md

Drept urmare a pronunțării sentințelor de condamnare în cauzele investigate de procuroriii PCCOCS, au fost confiscate bunuri de circa  70.000.000 lei în folosul statului. Confiscările speciale au fost dispuse în 39 de cauze.

În prezent, în faza examinării în instanța de judecată se află peste 640 de cauze penale transmise de către procurorii PCCOCS. Din cauzele trimise în judecată în prima jumătate a lui 2023, cea mai mare parte țin de contrabandă, trafic de persoane, arme și droguri, precum și evaziune fiscală și falsificarea banilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene Cântăreața Lana Del Rey, în vârstă de 39 de ani, s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene, un ghid...

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.