X

Angajatul britanic al Ambasadei Marii Britanii la Berlin acuzat că a spionat pentru Rusia dezminte acuzaţiile aduse

Cetăţeanul britanic David Smith, în vârstă de 57 de ani, este acuzat că a colectat informaţii de la Ambasada Marii Britanii de la Berlin şi le-a transmis unei persoane despre care credea că este un reprezentant al Rusiei, printre alte acuzaţii. Bărbatul a pledat nevinovat pentru nouă infracţiuni conform Legii privind Secretele de Stat, la Curtea de Magistraţi de la Westminster, din Londra, relatează BBC, scrie news.ro .

Se presupune că Smith a încercat să comunice prin intermediul unei scrisori cu generalul-maior Serghei Chukhurov, ataşatul militar rus din Ambasada Rusiei la Berlin.

Citește și : OMS se pregăteşte pentru posibile ATACURI CHIMICE în Ucraina

Smith este, de asemenea, acuzat că a colectat informaţii despre structura şi operaţiunile Ambasadei Marii Britanii la Berlin, care ar putea fi utile statului rus.

”El este acuzat de şapte infracţiuni de colectare de informaţii cu intenţia de a le transmite autorităţilor ruse, una de tentativă de comunicare şi una de furnizare de informaţii unei persoane despre care credea că este membru al autorităţilor ruse”, a declarat Nick Price, şeful departamentului de combatere a terorismului la CPS

Citește și : Ruşii au trimis în Ungaria un avion plin cu combustibil nuclear

Bărbatul care locuia în Potsdam, Germania şi era angajat ca agent de securitate la Ambasada Marii Britanii de la Berlin, a fost extrădat în Marea Britanie din Germania, miercuri, după ce a fost arestat de către Poliţia germană în august 2021.

Tags: berlinDavid SmithlondraWestminster
Categorii: Diaspora