Angela Merkel a început o vizită oficială în Ucraina

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel începe joi o vizită în Ucraina, unde va avea întrevederi cu preşedintele Petro Poroşenko şi cu premierul Volodimir Groisman, transmite dpa, potrivit agerpres.

Principalele teme de pe agenda vizitei vor fi relaţiile germano-ucrainene şi conflictul din estul Ucrainei, inclusiv punerea în practică a acordurilor de pace semnate la Minsk, în 2015.


Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

La începutul lunii octombrie, parlamentul ucrainean a votat extinderea până la finalul lui 2019 a prevederilor juridice speciale pentru regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei şi controlată de separatiştii proruşi.

Germania consideră că această extindere juridică este o dovadă a faptului că autorităţile de la Kiev respectă acordurile de pace de la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei.

Berlinul le-a cerut tuturor părţilor să respecte termenii acordurilor de la Minsk, care includ o încetare a focului şi retragerea artileriei grele şi a trupelor de pe linia frontului.

Acordurile de pace de la Minsk şi instituirea a numeroase armistiţii au permis reducerea considerabilă a confruntărilor, dar violenţe încă au loc constant în estul Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.