Angela Merkel a primit Premiul pentru Pace al UNESCO pentru politica sa privind refugiaţii

Publicat:

Fostul cancelar federal german Angela Merkel a primit miercuri, în Coasta de Fildeş, Premiul pentru Pace al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), informează dpa, potrivit agerpres

Prin acest premiu, organizaţia îşi manifestă aprecierea faţă de politica pentru refugiaţi a Angelei Merkel din 2015, când Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaţi şi alţi migranţi.


Citește și : Moscova califică drept ‘cinice’ cererile americane de reluare a inspecţiilor privind armele nucleare

În discursul său la primirea premiului, Merkel a atenţionat asupra noilor puncte nevralgice din lume şi a îndemnat la soluţionarea paşnică a conflictelor. Dialogul este arma celui puternic, nu a celui slab, a spus Angela Merkel. Ea a dedicat acest premiu voluntarilor care i-au ajutat pe refugiaţi în apogeul crizei refugiaţilor.

Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, i-a înmânat premiul fostului cancelar german în cadrul unei ceremonii organizate în capitala Coastei de Fildeş, Yamoussoukro.

Azoulay a spus că Merkel a dat dovadă de curaj într-o perioadă când alţii doreau să închidă Europa.

Preşedintele Uniunii Africane şi al Senegalului, Macky Sall, a descris-o pe Angela Merkel drept un om de stat şi umanitarist de excepţie.

A fost acordată de asemenea o menţiune specială activistei pentru drepturile omului Julienne Lusenge din Republica Democrată Congo. Ea susţine victimele violenţei sexuale din estul ţării sale. Premiul poartă numele fostului şef al statului Coasta de Fildeş Felix Houphouet-Boigny.

Premiul UESCO pentru Pace a fost înfiinţat în 1989 şi este acordat anual din 1991 încoace persoanelor sau organizaţiilor care au depus eforturi speciale pentru a promova, a cerceta sau a asigura pacea.

Citește și : Incendiu puternic la o rafinărie din Rusia, chiar la graniţa cu Ucraina

Primii laureaţi ai premiului au fost Nelson Mandela şi Frederik Willem de Klerk, care au fost premiaţi după abolirea apartheidului în Africa de Sud.

Mai recent, premierul Etiopiei, Abiy Ahmed, a fost premiat în 2019 pentru că a făcut pace cu ţara vecină Eritreea. Însă ţara sa a fost cuprinsă de un război civil anul următor.

În 2020 şi 2021, premiul nu a fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport)

Politicienii și demnitarii de stat, lideri în inițierea proceselor judiciare împotriva jurnaliștilor (raport) Politicienii și demnitarii de stat sunt persoanele care inițiază cel mai des...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.