Angela Merkel cere soluții urgente la tendinţele agresive ale Iranului în Orientul Mijlociu

Publicat:

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat joi că ţările europene împărtăşesc îngrijorarea legată de programul de rachete balistice iranian şi s-a pronunţat pentru găsirea unor soluţii la ‘tendinţele agresive’ ale Iranului în Orientul Mijlociu, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Tendinţele agresive ale Iranului nu trebuie doar să fie dezbătute, ci mai degrabă este nevoie de soluţii urgente”, a spus Angela Merkel după întrevederea avută la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei.


Citește și : Soţia lui Netanyahu a fost INCULPATĂ într-un dosar de fraudă

Germania a rămas parte a acordului privind programul nuclear iranian după ce preşedintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din această înţelegere internaţională.

Şefa executivului de la Berlin a adăugat că, deşi ţările europene doresc menţinerea acordului nuclear iranian, ele sunt îngrijorate de prezenţa iraniană în Siria şi de rolul Teheranului în războiul din Yemen.

Anterior în cursul acestei luni, Merkel afirmase, după o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că problema influenţei regionale a Iranului este îngrijorătoare, în special pentru securitatea Israelului.

Citește și : În ciuda divergenţelor actuale, legătura dintre Europa şi SUA rămâne protejată (Stoltenberg)

De partea sa, regele Abdullah al Iordaniei, care s-a întâlnit luni cu Netanyahu, a subliniat că nu va putea fi pace în Orientul Mijlociu în absenţa unui stat palestinian cu capitala la Ierusalim.

Washingtonul pregăteşte un nou plan de pace, dar deja a cauzat iritarea palestinienilor după ce a recunoscut Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.