X

Angela Merkel denunţă ‘ura antisemită orbitoare’ după atacul din Pittsburgh

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat sâmbătă ”ura antisemită orbitoare” după un atac armat comis sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh, statul Pennsylvania, soldat cu 11 morţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Noi toţi trebuie să ne ridicăm cu hotărâre împotriva antisemitismului. Pretutindeni”, a afirmat cancelarul, potrivit unei declaraţii postate pe Twitter de purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Citește și : Premierul israelian își exprimă solidaritatea cu SUA şi cu victimele atacului ”antisemit oribil” din Pittsburgh

Cancelarul german, care se confruntă în ţara sa cu o recrudescenţă a antisemitismului, a subliniat că gândurile sale se îndreaptă către familiile victimelor şi a transmis răniţilor putere şi recuperare rapidă.

Potrivit bilanţului oficial, 11 oameni au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi în atacul armat comis sâmbătă într-o sinagogă din Pittsburgh.

Preşedintele american Donald Trump a spus de asemenea că nu trebuie să existe “nicio toleranţă pentru antisemitism”.

Citește și : Erdogan: Summitul de la Istanbul insistă asupra necesităţii de a menţine armistiţiul în provincia siriană Idleb

Tags: Angela MerkelPennsylvaniaPittsburghtwittervictime
Categorii: Diaspora