X

Angela Merkel face apel pentru o ‘schimbare politică’ în Siria

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel la liderii arabi să susţină ”un proces de schimbare politică” în Siria, astfel ca cele şase milioane de persoane care şi-au părăsit ţara să se poată întoarce acasă, relatează luni agenţia DPA, potrivit agerpres.

Exprimându-se în cadrul unui summit Uniunea Europeană-Liga Arabă, Merkel a afirmat că UE şi liderii arabi ar trebui să impulsioneze procesul de redactare a unei noi Constituţii şi să înceapă ”consultări cuprinzătoare” despre modul în care ar putea arăta viitorul politic al Siriei.

Citește și: OSCAR 2019. Lista completă a câștigătorilor

”Aceasta este îndeosebi de important, astfel ca toţi sirienii să poată să se întoarcă în Siria”, a afirmat cancelarul german.

Potrivit AFP, UE şi Liga Arabă încheie luni un summit inedit al şefilor de stat în Egipt, unde ei trec în revistă numeroase provocări comune cu care se confruntă cele două regiuni vecine, precum cea privind conflictele sângeroase din Orientul Mijlociu.

Citește și: Socialiștii lui Dodon au câștigat alegerile din R.Moldova

La summit participă începând de duminică la Sharm el-Sheikh, staţiune balneară din Egipt, circa patruzeci de şefi de stat şi de guvern de pe cele două maluri ale Mării Mediterane. 

Tags: Angela MerkelegiptLiga ArabărefugiatiSharm El-SheikhsiriasummitUniunea Europeană (UE)
Categorii: DiasporaSinteze