Angela Merkel l-a felicitat pe Vladimir Putin și a lansat un apel la “continuarea dialogului”

Publicat:

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la “continuarea dialogului” pentru a găsi “soluţii” la “provocările bilaterale şi internaţionale”, a informat cancelaria de la Berlin, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Astăzi este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul şi să încurajăm relaţiile dintre ţările şi popoarele noastre”, a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale.


Citește și : Eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale reprezintă un regres democratic (Comisia de la Veneţia)

“Pe această bază, va trebui să depunem eforturi pentru a aborda provocările importante, bilaterale, dar şi internaţionale, în mod constructiv şi a găsi soluţii acceptabile”, a subliniat Angela Merkel.

“Vă felicit călduros pentru realegerea dumneavoastră” şi “vă doresc succes pentru sarcinile care vă aşteaptă”, a adăugat ea, adresându-i-se lui Vladimir Putin.

În cursul dimineţii, purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, anunţase că Angela Merkel se pregăteşte “să îi scrie o telegramă foarte curând (…) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane”.

“Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei”, a adăugat el, înainte de a insista asupra importanţei “de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus”.

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineaţă că Rusia va rămâne în mod cert “un partener dificil”, dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, “pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale”.

El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei “competiţii politice echitabile”, mai scrie AFP.

Citește și : SUA : Donald Trump cere măsuri dure contra traficanţilor de droguri, inclusiv pedeapsa cu moartea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.