X

Angela Merkel l-a felicitat pe Vladimir Putin și a lansat un apel la “continuarea dialogului”

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la “continuarea dialogului” pentru a găsi “soluţii” la “provocările bilaterale şi internaţionale”, a informat cancelaria de la Berlin, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Astăzi este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul şi să încurajăm relaţiile dintre ţările şi popoarele noastre”, a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale.

Citește și : Eliminarea limitării numărului de mandate prezidenţiale reprezintă un regres democratic (Comisia de la Veneţia)

“Pe această bază, va trebui să depunem eforturi pentru a aborda provocările importante, bilaterale, dar şi internaţionale, în mod constructiv şi a găsi soluţii acceptabile”, a subliniat Angela Merkel.

“Vă felicit călduros pentru realegerea dumneavoastră” şi “vă doresc succes pentru sarcinile care vă aşteaptă”, a adăugat ea, adresându-i-se lui Vladimir Putin.

În cursul dimineţii, purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, anunţase că Angela Merkel se pregăteşte “să îi scrie o telegramă foarte curând (…) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane”.

“Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei”, a adăugat el, înainte de a insista asupra importanţei “de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus”.

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineaţă că Rusia va rămâne în mod cert “un partener dificil”, dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, “pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale”.

El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei “competiţii politice echitabile”, mai scrie AFP.

Citește și : SUA : Donald Trump cere măsuri dure contra traficanţilor de droguri, inclusiv pedeapsa cu moartea

Tags: Angela MerkelgermaniamoscovarusiasoluţiiucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora