X

Angela Merkel l-a felicitat pe Olaf Scholz pentru succesul în alegerile legislative din Germania

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat pe candidatul social-democrat Olaf Scholz pentru succesul în alegerile legislative de duminică, marcate de un regres istoric al taberei sale conservatoare, a transmis miercuri serviciul de presă al guvernului, conform AFP, potrivit agerpres

Angela Merkel, care se pregăteşte să îşi părăsească funcţia, nu a reacţionat până acum public la rezultatele acestui scrutin la care SPD obţinut un avans în faţa blocului conservator CDU/CSU.

Citește și :  Cehia cumpără din Franţa TUNURI de artilerie în valoare de sute milioane de euro

Mesajul de felicitare a fost transmis încă de luni, la o zi după alegeri, a precizat serviciul de presă, însă acesta nu a fost făcut public decât miercuri.

De la alegeri, au apărut tot mai multe critici în rândul conservatorilor la adresa dorinţei lui Armin Laschet, şeful partidului, de a forma un guvern în ciuda scorului CDU/CSU, ajuns la cel mai scăzut nivel de după război.

El a fost abandonat marţi de aliaţii săi bavarezi, ceea ce compromite şansele sale de a deveni cancelar printr-o alianţă cu Verzii şi cu liberalii din FDB, aşa cum şi-a exprimat dorinţa.

În ceea ce îi priveşte, social-democraţii au spus mereu că vor să formeze un guvern de coaliţie cu ecologiştii şi liberalii, cu Olaf Scholz în funcţia de cancelar.

Citește și : Rusia înregistrează un record de decese zilnice asociate covid

“Suntem de acord asupra alegerii lui Olaf Scholz drept cancelar cât mai repede posibil”, a reiterat miercuri, în faţa presei, şeful grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich.

Liderii Verzilor şi ai FDP s-au întâlnit marţi seară pentru prima dată după alegeri pentru a ajunge cât mai repede posibil la un acord în vederea negocierii ulterioare a unei alianţe cu CDU sau, cel mai probabil, cu SPD.

Tags: alegeriAngela MerkelCDUCSUOlaf ScholzSPD
Categorii: Diaspora