X

Angela Merkel se oferă să ajute Muntenegru în implementarea statului de drept și în lupta anticorupție

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu premierul Dusko Markovic la Berlin, că se oferă să ajute Muntenegru în implementarea statului de drept și în lupta anticorupție, relatează site-ul publicației Balkan Insight, potrivit mediafax.

Premierul Muntenegrului, Dusko Markovic, a declarat că a discutat vineri cu Angela Merkel despre punctele slabe în combaterea crimei organizate și corupției.

Citește și : Venezuelenii au luat magazinele și staţiile de benzină cu asalt, de teamă că denominarea ar putea provoca haos

“Ne consolidăm instituțile pentru a ne putea asigura că statul de drept reprezintă un obstacol în dezvoltarea Muntenegrului și a perspectivei sale europene”, a declarat Markovic în urma întâlnirii cu Merkel.

“Vom coopera mai mult și vom oferi toată asistența posibilă în implementarea statului de drept și în lupta anticorupție”, a declarat cancelarul german în cadrul unei conferințe de presă.

Merkel a informat că cei doi au mai discutat despre migrarea ilegală și modalități de a proteja frontierele externe, pe fondul cererilor unor state UE, inclusiv Ungaria și Austria, de a închide “ruta balcanică” pentru imigranți și refugiați.

În privința aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană, cancelarul german a afirmat că Podgorica a progresat în negocierile privind aderarea la Blocul comunitar.

Citește și : Prăbuşirea viaductului de la Genova duce la închiderea pentru traficul rutier a unui pod din sudul Italiei

Markovic este al doilea premier muntenegrean invitat să efectueze o vizită oficială la Berlin încă de când țara sa a obținut independența în 2006.

Igor Luksic, care a deținut funcția de premier între 2010 și 2012, a fost invitat să discute cu Merkel la Berlin la două luni după ce cabinetul său a fost aprobat de Parlamentul din Muntenegru.

Tags: Angela MerkelanticoruptieberlinDusko Markovicmuntenegru
Categorii: Diaspora