Angela Merkel se ţine ocupată cu scrierea memoriilor, pe care vrea să le publice în 2024

Publicat:

Fosta şefă a guvernului federal german Angela Merkel se ţine ocupată cu scrierea memoriilor, pe care intenţionează să le publice în 2024, şi afirmă că acest proces o ajută să reflecteze la viaţa ei plină de evenimente, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Împreună cu colaboratoarea sa de multă vreme Beate Baumann, Angela Merkel rememorează atât evenimentele din copilărie, ci şi pe cele din timpul mandatului de cancelar, a spus sâmbătă seară politiciana conservatoare la târgul de carte de la Leipzig.


Citește și : Putin a ordonat crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

“Asta creează claritate – bucată cu bucată – dar impune şi concentrare”, a spus ea despre scrierea memoriilor. După ce şi-a încheiat cariera politică, Merkel, în vârstă de 68 de ani, susţine că se simte bine şi “mulţumită”.

Vizita fostei cancelare a stârnit un mare interes printre vizitatorii târgului de carte din oraşul est-german Leipzig.

În faţa unei audienţe care s-a îngrămădit să asiste la eveniment, Merkel a discutat cu Giovanni di Lorenzo, redactorul şef al cotidianului Die Zeit, despre originile ei est-germane, despre cariera ei de cancelar şi viaţa ei din prezent.

Angela Merkel a spus că face progrese către o viaţă de pensionară. “Încă nu pot merge pe stradă fără să fiu recunoscută”, a mărturisit ea, zâmbind.

Merkel a vorbit şi despre creşterea popularităţii partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în special în fosta Germanie de Est, în ultimii ani.

“A trebuit să mă ocup de situaţii politice care au dus la o divizare a opiniilor în Germania”, a spus ea.

Totuşi, a spus Merkel, nu a avut nicio înţelegere pentru oamenii care au încălcat principiile democratice. Fostul cancelar a fost întrebat dacă există vreo legătură între politicile ei şi rezultatele electorale ale AfD.

Faptul că a candidat din nou la postul de cancelar în 2017, după decizia ei controversată de a permite unui mare număr de refugiaţi să vină în Germania, s-a justificat în parte pentru că şi-a spus ei înseşi că nu fuge după decizia în cauză.

Citește și : Transferurile copiilor ucraineni echivalează cu ‘genocid’

Angela Merkel s-a aflat la cârma celei mai mari economii din Europa timp de 16 ani, între 2005 şi 2021. Ea a fost prima femeie cancelar din Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.