X

Angela Merkel a vizitat târgul de Crăciun din Berlin, lovit anul trecut de un atac terorist

Cancelarul german Angela Merkel a făcut marţi o vizită surpriză la târgul de Crăciun Breitscheidtplatz din Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat terorist cu un camion, 12 persoane fiind ucise şi alte câteva zeci rănite, transmite dpa, potrivit agerpres.

Şefa executivului german a vizitat pentru circa 30 de minute târgul, localizat în faţa bisericii Kaiser Wilhelm, în partea de vest a Berlinului.

Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

Târgurile de Crăciun reprezintă adevăraţi magneţi pentru localnici şi turişti, care pot cumpăra în general produse gastronomice şi băuturi tradiţionale şi îmbrăcăminte.

După atacul de anul trecut de la Berlin, măsurile de securitate în târgurile anuale de Crăciun amenajate în Germania au fost consolidate cu parapeţi de beton pentru a preveni eventuale alte atacuri cu vehicule.

La 19 decembrie 2016, cetăţeanul tunisian Anis Amri şi-a îndreptat camionul pe care îl conducea spre târgul de Crăciun din centrul capitalei germane, omorând 12 persoane şi rănind cel puţin 70. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. 

Tags: Angela MerkelAnis Amriberlinbiserica Kaiser WilhelmBreitscheidtplatzgermaniatârgul de Crăciun
Categorii: Diaspora