X

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat

Inspectorii de integritate au luat la puricat averea fostei judecătoare și membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nina Cernat, după ce aceasta a încercat să depună 145.000 de euro la o bancă din Moldova, pe contul său.

Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Integritate (ANI), reprezentanții băncii au refuzat tranzacția, întrucât Cernat nu ar fi prezentat acte confirmative cu privire la sursa banilor, scrie realitatea.md.

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat

„La solicitarea băncii de a prezenta informații și documente confirmative cu privire la sursa mijloacelor financiare utilizate în tranzacția menționată, dna Nina CERNAT a declarat că mijloacele financiare provin din salariu și pensie, acumulate pe parcursul anilor 2016-2024, însă nu a prezentat nici un document ce ar confirma operațiunile de schimb valutar privind procurarea sumei de 145 000,00 Euro. Persoana vizată a declarat că operațiunile de schimb valutar s-au efectuat la mai multe case de schimb valutar, dar nu a păstrat bonurile. La fel a menționat că pe parcursul anilor a păstrat mijloacele financiare acasă și nu le-a utilizat în alte scopuri, ulterior urmează să le transfere fiicei în Austria pentru procurarea unui bun imobil”, se arată în nota informativă emisă de ANI.

În context, inspectorii ar fi verificat ultima declarație de avere și interese personale depusă după ce a demisionat de la CSM, iar cifrele indicate în avere nu corespund cu suma pe care voia să o depună pe contul său bancar. În prezent, inspectorii ANI continuă procedura de control.

Amintim că Nina Cernat a demisionat din funcția de judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în primăvara anului 2024, după 34 de ani activați în sistem.

Tags: Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI)Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)judecatorNina Cernat
Justiţie