Ani grei de închisoare în Rusia pentru un militar american

Publicat:

Ani grei de închisoare în Rusia pentru un militar american

O instanţă din oraşul Vladivostok din estul Rusiei a condamnat miercuri un militar american la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru furt şi ameninţare cu moartea, transmite AFP, care preia informaţia de la agenţiile de presă ruse TASS şi Sputnik, potrivit stiripesurse.ro.

Gordon Black, 34 de ani, sergent-major în armata Statelor Unite, fusese reţinut la Vladivostok în 2 mai, anchetat şi judecat în stare de arest preventiv pentru că a bătut-o şi ameninţat-o cu moartea pe prietena sa rusoaică, Aleksandra Vaşciuk, de la care a furat 10.000 de ruble (ceva mai mult de 100 de euro).


Luni, la al doilea termen al procesului început în 6 iunie, el declarase printr-un interpret că nu recunoaşte infracţiunea de ameninţare şi recunoaşte “parţial” furtul, despre care a susţinut că nu a fost premeditat.

Ani grei de închisoare în Rusia pentru un militar american

Victima a susţinut că Black a încercat să o stranguleze, într-o încăierare în apartamentul pe care îl închiriaseră împreună, iar apoi i-a furat banii şi a plecat să doarmă la un hotel.

Versiunea militarului a fost că Vaşciuk a provocat încăierarea, fiind beată, şi a aruncat în el o farfurie, apoi l-a lovit peste faţă. El a arătat că s-a aşezat peste ea şi a strâns-o de gât ca să o calmeze, dar apoi i-a dat drumul şi i-a făcut un masaj, deoarece ea se plângea de dureri de spate. Militarul american a recunoscut că a luat banii din portofelul ei, a consemnat presa locală, potrivit AFP.

Black a explicat că era staţionat în Coreea de Sud, de unde a ajuns în Rusia la invitaţia femeii.

Ani grei de închisoare în Rusia pentru un militar american

Conform Departamentului Apărării de la Washington, el a încălcat regulile forţelor armate, călătorind fără autorizaţie în Rusia, via China.

În ultimii ani au fost arestaţi şi condamnaţi la pedepse grele în Rusia mai mulţi cetăţeni americani. Statele Unite îşi avertizează cetăţenii să evite orice deplasare în Rusia, din mai multe motive, printre care “posibilitatea de hărţuire şi urmărire a cetăţenilor SUA în vederea detenţiei, de către oficiali guvernamentali ruşi din domeniul securităţii” şi aplicarea arbitrară a legilor. Washingtonul acuză Moscova că urmăreşte să obţină în schimbul repatrierii lor eliberarea unor ruşi din închisori americane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.