Ani grei de închisoare în Rusia pentru un presupus mercenar american

Publicat:

Ani grei de închisoare în Rusia pentru un presupus mercenar american

O instanţă din Moscova l-a condamnat luni pe cetăţeanul american Stephen James Hubbard, în vârstă de 72 de ani, la şase ani şi zece luni de închisoare, după un proces cu uşile închise în care fusese acuzat că a acţionat ca mercenar în Ucraina, informează Reuters.

Anchetatorii au susţinut că Hubbard, originar din statul american Michigan, a primit 1000 de dolari pe lună pentru serviciul într-o unitate de apărare teritorială din Izium, în estul Ucrainei, unde se stabilise din 2014.


Conform presei ruse de stat, acuzatul şi-a recunoscut vinovăţia.

În interviuri acordate luna trecută, sora lui, Patricia Hubbard Fox, şi o altă rudă au pus la îndoială presupusa mărturisire, declarând agenţiei Reuters că Hubbard avea opinii pro-ruse şi că nu este plauzibil ca el să se fi înrolat la vârsta pe care o are.

Cei doi membri de familie l-au descris pe septuagenar ca o persoană izolată, care s-a înstrăinat de o parte din rude în timpul deceniilor petrecute în străinătate ca profesor de engleză, inclusiv în Japonia şi Cipru.

Un purtător de cuvânt al ambasadei Statelor Unite în Rusia a declarat că reprezentanţa diplomatică este la curent cu detenţia cetăţeanului american, însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Reuters nu a reuşit să afle în ce condiţii este închis Hubbard. Acesta a compărut luni în instanţă încătuşat şi ras în cap, fiind aşezat într-o cuşcă transparenta; la pronunţarea sentinţei, s-a ridicat cu greu în picioare, conform relatării unui reporter al agenţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

Compania media de stat rusă VGTRK a fost atacată de hackeri

Compania media de stat rusă VGTRK a fost atacată de hackeri Compania media de stat rusă VGTRK, care deţine şi gestionează principalele posturi naţionale de...

Atenție la consumul de ciuperci! 137 de persoane afectate de la începutul anului

Atenție la consumul de ciuperci! 137 de persoane afectate de la începutul anului De la începutul acestui an, în Republica Moldova au fost înregistrate 89...

Motivele incredibile pentru care designerul Karl Lagerfeld a purtat ochelari de soare timp de 52 de ani

Motivele incredibile pentru care designerul Karl Lagerfeld a purtat ochelari de soare timp de 52 de ani A fost unul dintre cei mai mari designeri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.