Ani grei de închisoare pentru bărbatul care a înjunghiat trei militari în februarie 2015 la Nisa

Publicat:

Justiţia franceză l-a condamnat joi la 30 de ani de închisoare pe autorul tentativei de omor asupra a trei militari la Nisa în februarie 2015, la scurt timp după atentatele de la Charlie Hebdo şi un magazin evreiesc din Paris, transmite AFP, scrie agerpres.

Tribunalul din Paris l-a găsit vinovat pe Moussa Coulibaly de tentative de asasinat şi de asociere pentru săvârşirea de acte de terorism, pentru a fi încercat să se alăture Statului Islamic în Siria.


Citește și : Greta Thunberg va participa vineri la o grevă în favoarea climei la Torino

Moussa Coulibaly, în vârstă de 35 de ani, va trebui să execute două treimi din pedeapsă înainte de a putea fi eliberat condiţionat, au decis judecătorii, apreciind că inculpatul, ‘radicalizat de mulţi ani’, nu a arătat decât ‘puţine sau chiar deloc regrete’ după comiterea faptelor.

La 3 februarie 2015, Moussa Coulibaly, un delincvent radicalizat din Mantes-la-Jolie (regiunea pariziană), recent expulzat din Turcia, a atacat şi rănit cu un cuţit doi militari aflaţi de pază în faţa unui centru evreiesc, pe o stradă comercială foarte frecventată din Nisa, înainte să fie neutralizat de un al treilea soldat.

Potrivit magistraţilor, el dat dovadă în acest atac de o ‘determinare aproape fanatică’, aplicând ‘la literă ordinele’ organizaţiei jihadiste de comitere de atentate pe teritoriul Franţei.

Plasat în arest, Moussa Coulibaly şi-a clamat ura faţă de Franţa, poliţişti, militari şi evrei.

Citește și : Macron susţine rolul energiei nucleare în atingerea neutralităţii din punct de vedere climatic

La citirea sentinţei, el a rămas impasibil în boxă, cu aceeaşi privire pierdută afişată de la începutul procesului.

Înainte ca instanţa să se retragă pentru deliberare, Coulibaly a dat totuşi asigurări: ‘În prezent, sunt contra violenţei. Nu voi mai face ceea ce am făcut’, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.