Ani grei de închisoare pentru foştii reprezentaţi de seamă ai dreptei franceze

Publicat:

Patrick şi Isabelle Balkany, foşti reprezentanţi marcanţi ai dreptei politice franceze, au fost condamnaţi în apel, miercuri, la 5 ani, respectiv 4 ani de închisoare, fără întemniţare imediată, pentru spălare de bani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Curtea de Apel din Paris a decis că Patrick Balkany, fost primar al oraşului Levallois-Perret (regiunea pariziană), condamnat între altele pentru ”însuşire de foloase necuvenite”, a beneficiat de ”avantaje personale” în natură în cadrul unui contract imobiliar important al localităţii.


Vezi şi: A INTRAT cu maşina în pietoni şi a fugit de la locul faptei – VIDEO

Soţii Balkany nu vor avea voie să deţină funcţii publice timp de zece ani şi fiecare dintre ei va trebui să plătească o amendă de 100.000 euro.

A fost confirmată, de asemenea, decizia de confiscare a averii soţilor Balkany, cu o dispoziţie specială pentru reşedinţa lor din Giverny (nord-vest), unde o cotă parte va trebui să le fie restituită copiilor cuplului.

Citeşte şi: Trump acuză Twitter că ‘se amestecă’ în alegerile din SUA

În plus, Patrick şi Isabelle Balkany vor trebui să achite, în solidar cu alte persoane acuzate în acest dosar de spălare de bani care nu au făcut însă apel, suma de 1 milion de euro drept daune pentru statul francez, constituit parte civilă în proces.

Soţii Balkany au fost acuzaţi de ascunderea de Fiscul francez a aproximativ 13 milioane de euro în perioada 2007-2014, în special a două vile somptuoase – Pamplemousse, pe insula Saint-Martin din Antilele franceze, şi Dar Guycy, din oraşul marocan Marrakech – mascate de o serie de companii offshore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.