Ani grei de închisoare pentru lidera unei secte din Coreea de Sud

Publicat:

Shin Ok-ju, care conducea un cult din Coreea de Sud, a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru că şi-a ţinut adepţii captivi în Fiji şi i-a agresat, informează BBC, potrivit news.ro.

Luni, un tribunal sud-coreean a găsit-o pe Shin vinovată de mai multe capete de acuzare, printre care şi violenţă, abuz de minori şi fraudă.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu oameni a explodat în Afganistan. Sunt cel puţin 30 de morţi!

Shin Ok-ju a fost arestată în august 2018 alături de alţi trei lideri ai Bisericii Grace Road când au aterizat la aeroportul Incheon, în apropierea capitalei sud-coreene, Seul.

Adepţii ei au călătorit în Fiji începând cu 2014 după ce ea a prezis că o foamete va cuprinde Peninsula Coreeană.

Dar după ce au ajuns, paşapoartele le-au fost confiscate şi un grup de persoane, selectate personal de Ok-ju, denumite „gardieni”, i-au oprit pe adepţi din a pleca.

În timp ce se aflau în Fiji, ei au luat parte la ritualuri în care se atacau fizic reciproc pentru că Ok-ju le-a transmis că astfel vor evita pedepsele lui Dumnezeu.

Un tată a fost forţat să îşi lovească fiul de peste 100 de ori, iar alt discipol a fost bătut atât de rău încât s-a ales cu leziuni cerebrale.
Cel puţin cinci persoane au reuşit să scape şi au contactat autorităţile sud-coreene.

Citeşte şi: Grecia adoptă reduceri fiscale pentru populaţie

„Victimele au suferit neajutorate din cauza bătăilor colective şi au fost expuse nu doar la tortură fizică, ci şi la un şoc mental semnificativ. O pedeapsă aspră este inevitabilă împotriva unor acte ilegale în numele religiei”, a informat tribunalul.

Alţi cinci oficiali ai cultului au fost condamnaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.