X

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Cei doi moldoveni care acum un an au ucis în bătaie un italian în orașul Mestre, după ce cel din urmă a încurcat apartamentul, au fost condamnați la 24 și, respectiv, 21 de ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată de magistrații Curții din Veneția.

Citeşte şi: Bombardiere ruseşti se îndreaptă spre Ucraina, alertă aeriană în mare parte a ţării – Stiripesurse.md

De menționat că tragedia s-a produs pe data de 9 august 2023, când victima de 32 de ani a venit în vizită la o femeie, însă a încurcat scara. Ieșind din ascensor, acesta a văzut ușa deschisă și a decis să intre, însă, în acel moment, în apartament se aflau cei doi moldoveni care consumau băuturi alcoolice.

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Văzând că în casă a pătruns o persoană necunoscută, între aceștia s-a iscat o ceartă, în urma căreia moldovenii l-au scos din locuință pe italian și i-au aplicat multiple lovituri. Cadavrul acestuia a fost lăsat să zacă în ascensor, unde și a fost depistat de alți locatari.

Fiind audiați, moldovenii au declarat că au crezut că în apartament a pătruns un hoț.

Deși avocații celor doi au solicitat recalificarea pedepsei din „omor intenționat” în „exces de legitimă apărare”, procurorii au demonstrat că cei doi bărbați au acționat cu o deosebită cruzime, fapt ce depășește limitele unei apărări.

Tags: crimaitaliamestremoldovenivenetia
Diaspora