X

Ani grei de închisoare pentru o australiancă jihadistă

Un tribunal australian a condamnat marţi la trei ani de închisoare o tânără care a încercat să călătorească în Orientul Mijlociu pentru a se înrola în gruparea Stat Islamic (SI), a informat presa locală citată de EFE, potrivit agerpres.

Condamnarea a fost decisă la finalul unui proces în care Zainab Abdirahman-Khalif, de 24 de ani, a fost declarată vinovată de apartenenţă la o organizaţie teroristă după ce a fost arestată la Adelaide în mai anul trecut, potrivit reţelei ABC.


Citește și: Bernie Sanders, candidat pentru Casa Albă și critic virulent al bogaților americani, a devenit el însuși milionar

Pe parcursul procesului s-a arătat cum tânăra a jurat credinţă grupării jihadiste, a purtat discuţii cu alte femei din organizaţie şi a descărcat sute de materiale legate de SI, inclusiv filme cu execuţii.

Femeia a mai fost reţinută înainte, în iulie 2016, când încerca să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Turcia, dar a fost pusă în libertate fără acuzaţii la adresa sa.

Abdirahman-Khalif, care a renunţat la studiile sanitare pentru a se converti la jihadism, va putea solicita eliberarea condiţionată în august.

Citește și: Comandantul general al pompierilor parizieni: Structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime

Australia a declarat SI organizaţie teroristă pe 6 mai 2016.

Din 2014, Australia a aprobat o serie de legi contra terorismului islamic, inclusiv una care permite retragerea cetăţeniei combatanţilor cu dublă cetăţenie care au plecat în Orientul Mijlociu pentru a se alătura SI. 

Tags: australiajihadismstat islamicturciaZainab Abdirahman-Khalif
Categorii: Știrile zilei