X

Ani grei de închisoare pentru poliţiştii TORŢIONARI

Ani grei de închisoare pentru poliţiştii TORŢIONARI

Cinci polițiști, acuzați de tortură, au fost condamnați la ani grei de închisoare. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală (PG), primul inculpat a fost sancționat cu 9 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii și de a exercita activitate în cadrul MAI pe un termen de 11 ani.

Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

Alți trei inculpați au fost sancționați cu 8 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI pe un termen de 10 ani. Unuia din inculpați i-a fost stabilită pedeapsa cu 8 ani și 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI pe un termen de 10 ani.

Ani grei de închisoare pentru poliţiştii TORŢIONARI

La 29 septembrie 2013, în jurul orei 14:00, acesta, aflându-se în sala de odihnă a căminului menționat, cu alţi colegi de serviciu, l-a chemat pe un minor şi, în timpul discuţiei cu acesta, l-a întrebat unde se află un alt elev. Pe motiv că minorul nu i-a răspuns, l-a supus unui tratament inuman şi degradant, manifestat prin aplicarea de lovituri cu pumnul în regiunea feţei şi corpului, cauzându-i, conform raportului de expertiză, vătămări corporale neînsemnate sub formă de echimoză pe mucoasa cavităţii bucale pe stânga.

Ani grei de închisoare pentru poliţiştii TORŢIONARI

În aceeași zi, inculpatul, aflându-se în aceeași cameră de odihnă, fiind îmbrăcat în uniforma de serviciu şi fiind însoţit de către alt inculpat, l-a chemat pe un alt elev şi, numindu-l cu cuvinte necenzurate, l-a lovit cu pumnul în regiunea feţei. Ulterior, cu scopul de a-l pedepsi pe elev, toți cinci s-au îndreptat spre stadionul din preajmă. Făptașii l-au doborât la pământ, l-au maltratat, lovindu-l cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului. Ulterior, răsucindu-i mâinile la spate, l-au condus cu forţa în cămin, unde au continuat să îl maltrateze, cauzându-i echimoză a ochiului drept, excoriaţie a buzei. Ulterior, i-au spălat faţa de sânge şi l-au dus pe hol, unde unul din inculpați l-a strâns de gât şi i-a aplicat câteva lovituri cu picioarele peste cap.

În timpul maltratărilor, inculpatul de 47 de ani a luat arma din dotare, automat de model „AKMS” încărcându-l cu cartuşe și a efectuat o împuşcătură în tavan. După aceasta, în timp ce minorul se afla la perete, aflându-se la un metru distanţă de ultimul, a îndreptat spre el arma din dotare încărcată, din care a efectuat o împuşcătură în direcţia piciorului stâng al victimei, cauzându-i excoriaţii a coapsei stângi, cât şi deteriorându-i pantalonii sportivi. În continuarea acţiunilor sale ilegale, inculpatul l-a electrocutat pe minor cu un aparat cu electroșoc.

Într-un alt episod infracțional comis cu o zi mai devreme, inculpatul de 40 de ani, aflându-se în s. Borosenii Noi, raionul Rîşcani, fiind îmbrăcat în uniformă de serviciu şi echipat cu arma din dotare, după ce un ofițer de patrulare a oprit un automobil, s-a apropiat de acesta şi fără vre-o solicitare legitimă, l-a scos din salonul automobilului pe şofer, rupându-i tricoul. Pentru a-şi demonstra supremaţia, l-a imobilizat, lovindu-l cu picioarele încălţate în cizme, peste gambele ambelor picioare, cauzându-i echimoze şi hematoame pe ambele gambe, ce corespund categoriei -vătămări corporale uşoare”, se arată în comunicatul emis de PG.

Acuzatorii de stat spun că decizia instanței de apel este definitivă și executorie, însă poate fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție în termen de 2 luni.

Tags: fulgerinchisoarepolitistiRîşcanitortura
Știrile zilei