X

Ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

Ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

Procuratura raionului Strășeni anunță că, printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Central, un bărbat de 51 de ani a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de omor.

Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Citeşte şi: Blinken efectuează o vizită surpriză în Ucraina – Stiripesurse.md

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni, inculpatul, la 11 decembrie 2023, în jurul orei 22:00, aflându-se în gospodăria amicului său din satul Zubreşti, raionul Străşeni, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, urmare a unui conflict cu un alt bărbat cu care serveau băuturi alcoolice, acţionând cu intenţie directă, urmărind scopul lipsirii de viaţă a ultimului, s-a apropiat din spate şi i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în regiunea capului și în zona gâtului, însă nu și-a dus intenția infracțională până la capăt din motiv că victima s-a apărat și i-a smuls cuțitul.

Ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

Raportul de expertiză medico-legală a stabilit că victimei i-au fost cauzate leziuni corporale ușoare.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința este cu drept de apel.

Tags: sediul CentralStrăşenitentativă de omorZubrești
Social