X

Ani grei de închisoare pentru un bărbat care plănuia să atace o şcoală din Rusia

Un tribunal rus a condamnat la zece ani de închisoare un bărbat acuzat că a vrut să comită un atentat într-o instituţie de învăţământ, au transmis miercuri autorităţile, la o săptămână după un atac soldat cu morţi într-o şcoală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Comitetul de Anchetă din regiunea Buriatia a transmis că suspectul, în prezent în vârstă de 20 de ani, a fost găsit vinovat de “fabricarea ilegală de explozibili” şi de “pregătirea” mai multor crime.

Citeşte şi: Herbert Marcuse: Filosoful din spatele ideologiei ANTIFA – Black News

Conform acestui puternic organism de investigaţii, suspectul a consultat începând din noiembrie 2018 numeroase informaţii pe internet despre atacuri în şcoli.

El a decis apoi să comită “o crimă asemănătoare” într-o şcoală tehnică din oraşul Ulan-Ude prin activarea unor dispozitive explozive şi apoi prin folosirea unei arme de foc “pentru a ucide elevi şi profesori”, a precizat Comitetul de Anchetă.

Conform acestei surse, acuzatul a aruncat în aer o casă abandonată pentru a-şi testa explozibilii. De asemenea, le-a propus la trei cunoscuţi să se i alăture planului, dar aceştia au refuzat, conform Comitetului de Anchetă.

Tânărul a fost în cele din urmă reţinut după ce a vizitat de mai multe ori şcoala vizată, conform sursei citate, şi urmează să îşi ispăşească pedeapsa într-o colonie penitenciară “în regim sever”.

Condamnarea survine la o săptămână după un atac cu armă care a dus la moartea a şapte copii şi a doi profesori într-o şcoală din oraşul Kazan, în centrul Rusiei.

Presupusul autor al faptei, în vârstă de 19 ani, a fost arestat. După reţinere, el a pretins că este “Dumnezeu”.

Citeşte şi: Nancy Pelosi cere un ‘boicot diplomatic’ al JO de la Beijing – Black News

Drama a declanşat o dezbatere despre accesul la arme şi la materiale pe internet care glorifică violenţa. Preşedintele Vladimir Putin a cerut în special o înăsprire a regulilor pentru deţinerea de arme.

În 2018, după un alt atac, el acuzat “globalizarea”, spunând că fenomenul atacurilor în şcoli provine din SUA.

Tags: atacBuriatiaComitetul de anchetărusiascoalaUlan-Ude
Categorii: Știrile zilei