Ani grei de închisoare pentru un canadian acuzat de spionaj în China

Publicat:

Consultantul canadian Michael Spavor, a cărui detenţie în China este considerată ”arbitrară” de către premierul Justin Trudeau, a fost condamnat miercuri la 11 ani de închisoare pentru spionaj, ceea ce tensionează şi mai mult relaţiile dintre Beijing şi Ottawa, relatează AP, potrivit agerpres.

El a fost arestat în decembrie 2018, arestare pe care Canada o consideră drept o măsură de represalii după reţinerea cu câteva zile înainte la Vancouver a lui Meng Wanzhou, directoarea financiară a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei.


Citește și : SCURGERI de clor la o crescătorie de somoni! 96.000 de peşti au murit!

Michael Spavor a fost ”găsit vinovat pentru spionaj şi furt de secrete de stat” şi este ”condamnat la 11 ani de închisoare”, a anunţat miercuri un tribunal din Dandong (nord-est), la graniţa nord-coreeană, unde canadianul a fost judecat în martie 2021 .

Procesul său a avut loc cu uşile închise – ceea ce se obişnuieşte în China în cazurile de spionaj. Un alt canadian, fostul diplomat Michael Kovrig, a fost de asemenea arestat şi deţinut în acelaşi timp cu Michael Spavor din motive similare de spionaj.

Premierul Justin Trudeau a denunţat în timpul proceselor ”detenţia arbitrară” a celor doi bărbaţi şi ”lipsa de transparenţă” a autorităţilor chineze.

Arestarea lui Meng Wanzhou a avut loc la cererea americanilor, care o suspectează de fraude bancare şi cer Canadei extrădarea ei către Statele Unite.

Citește și : Bruxelles-ul dă voie Lituaniei să-şi facă GARD la frontiera cu Belarus

China a continuat de atunci să denunţe o manevră ”politică” a Washingtonului şi solicită Ottawa ”eliberarea imediată” a directoarei Meng Wanzhou.

Beijingul neagă folosirea cazurilor celor doi canadieni închişi ca monedă de schimb.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk

Rusia revendică capturarea unui nou sat lângă Pokrovsk Rusia a revendicat sâmbătă capturarea unui nou sat în apropiere de Pokrovsk, un oraş care serveşte drept...

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.