Ani grei de închisoare pentru un cuplu din Kaliningrad pentru activităţi de spionaj în favoarea Letoniei

Publicat:

Un cuplu căsătorit din regiunea rusă Kaliningrad a fost condamnat joi de un tribunal la ani grei de închisoare pentru spionaj în favoarea Letoniei, a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB), subliniind că cei doi se fac vinovaţi de trădare de stat, informează Reuters, potrivit agerpres.

Soţia, Antonina Zimina, care a primit 13 ani de închisoare, a fost recrutată de serviciile de informaţii letone în 2012 când a călătorit în străinătate, precizează FSB într-un comunicat. Apoi, ea a început să adune informaţii clasificate şi să le transmită Letoniei, adaugă comunicatul.


Citește și : Vaccinarea anti-COVID-19 începe în Mexic

Soţul ei, Konstantin Antoneţ, a primit 12,5 ani de închisoare. Potrivit FSB, Anoneţ a fost recrutat pentru activităţi de spionaj de soţia sa în 2015 şi a sustras informaţii de la angajatorul său – Ministerul Economiei al regiunii Kaliningrad -, informaţii pe care le-a transmis Letoniei.

Cuplul a negat orice acţiune ilegală şi a înaintat apel la verdict, a anunţat avocatul lor Mihail Baev pentru site-ul de ştiri MBKH.

Procesul lor, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, a ţinut primele pagini ale ziarelor din Rusia, cu informaţii conform cărora ei au transmis Letoniei o fotografie cu un ofiţer FSB ce a venit la nunta lor.

Citește și : Qatar şi Dubai au început miercuri campaniile de vaccinare împotriva COVID-19

Comunicatul de joi al FSB nu face nicio referire la acest incident.

Kaliningradul este o regiune rusă puternic militarizată ce se află între Lituania şi Polonia, ţări-membre ale UE, şi care are ieşire la Marea Baltică. Rusia a capturat regiunea de la Germania spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, aminteşte Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.