X

Ani grei de închisoare pentru un farmacist american care a vrut să distrugă sute de vaccinuri

Un farmacist din statul american Wisconsin, care a pledat vinovat pentru că a încercat să distrugă sute de doze de vaccin anti-COVID19 produs de Moderna, a fost condamnat la trei ani de închisoare, a anunţat marţi Departamentul de Justiţie al SUA, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Steven R. Brandenburg, 46 de ani, a fost de asemenea condamnat la plata a 83.800 dolari despăgubiri către spitalul în care lucra, conform unei declaraţii publicate marţi de biroul procurorului din Wisconsin.

Citeşte şi: Răspunsul lui Macron la palma încasată în Tain-l’Hermitage – Black News

Bărbatul a fost de acord să pledeze vinovat la două capete de acuzare pentru tentativa de a altera produse de consum, neluând în considerare riscul ca o altă persoană să se afle în pericol de moarte sau de vătămare corporală.

Documentele instanţei au arătat că bărbatul a scos în mod intenţionat o cutie de doze de vaccin anti-COVID-19 dintr-o unitate frigorifică a spitalului în timpul unor schimbări de ture, în cursul nopţii, în decembrie anul trecut, se arată în declaraţia Departamentului de Justiţie.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale în Mongolia – Black News

Brandenburg era sceptic cu privire la eficacitatea vaccinurilor în general – mai ales faţă de vaccinul Moderna – şi le-a comunicat acest lucru colegilor săi de muncă în ultimii doi ani. 

Tags: farmacistModernaSteven R. BrandenburgSUAvaccinWisconsin
Categorii: Știrile zilei