Ani grei de închisoare pentru un traficant de droguri din Cahul

Publicat:

Ani grei de închisoare pentru un traficant de droguri din Cahul

Un traficant de droguri din Cahul a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar un consumator de substanțe narcotice – la opt luni de închisoare.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cei doi au fost reținuți în februarie 2023, în timp ce transportau din Cahul spre Vulcănești marijuana ambalată în pachete stropite cu benzină, ca să evite detectarea drogurilor de câinii de serviciu ai oamenilor legii, transmite Știri.md.


În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul condamnatului, oamenii legii au ridicat o a doua parte a drogurilor, precum și aparatul de vidare a pachetelor de droguri spre vânzare. Astfel, cantitatea totală de peste 8,5 kilograme de marijuana ar valora pe piața neagră circa 1.500.000 de lei.

Citeşte şi: ‘Renașterea’ din R. Moldova se declară împotriva aderării republicii la sancțiunile antirusești

La domiciliul pasagerului din mașina cu care erau transportate droguri, a fost ridicată râșnița cu care acesta mărunțea marijuana pe care apoi o consuma, precum și două grame de marijuana.

Acesta și-a recunoscut vinovăția și, prin urmare, din durata maximă de pedeapsă cu închisoarea de un an, Judecătoria Cahul l-a condamnat la o durată redusă de opt luni de închisoare.

În ceea ce-l privește pe bărbatul care punea drogurile în vânzare, acesta nu și-a recunoscut vinovăția, declarând că ar fi găsit drogurile camuflate într-o grămadă de lemne din pădure, iar peste două săptămâni, în seara în care i-a fost oprită mașina în care le transporta, intenționa să le nimicească prin ardere pe câmp.

Ani grei de închisoare pentru un traficant de droguri din Cahul

Totuși, vinovăția acestuia a fost demonstrată prin multiple probe, inclusiv conversațiile din telefon cu potențialii clienți, care urmau să facă comanda de droguri.

De asemenea, la solicitarea PCCOCS, mașina acestuia a fost confiscată în folosul statului ca mijloc folosit la infracțiunea de circulație ilegală a drogurilor.

Amintim că, pe 15 februarie, oamenii legii au reușit să ridice de la doi bărbați de 36 de ani o captură de 14 kilograme de marijuana în valoare de circa trei milioane de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.