X

Ani grei de puşcărie pentru un dezaxat care şi-a abuzat sexual copilul vitreg

Ani grei de puşcărie pentru un dezaxat care şi-a abuzat sexual copilul vitreg

Un bărbat de 42 de ani a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru abuzul sexual al fiului său vitreg în vârstă de cinci ani.

Potrivit Procuraturii Generale, bărbatul în vârstă de 42 de ani locuia cu o femeie și cu cei trei copii ai acesteia în aceeași casă. Acesta știa că mezinul are doar cinci ani și, profitând de faptul că acesta se afla în îngrijirea, ocrotirea, protecția, educarea lui și este în imposibilitate de a-și exprima voința, având scopul de a-și satisface pofta sexuală, în luna martie 2021 acesta și-a satisfăcut-o într-o formă perversă, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Igor Grosu ridică tonul: ‘Transnistria să se pregătească să plătească pentru gaz’ – Stiripesurse.md

Acțiunile sale au provocat suferințe fizice și psihice copilului. Acesta are adesea coșmaruri, frică, are anxietate ridicată, anxietate de separare, astenie, stres, reminiscențe traumatice și tensiune psiho-emoțională, amintiri recurente asupra evenimentului traumatizant, gânduri sumbre. Toate aceste diagnosticuri au fost stabilite prin raportul de expertiză judiciară, fiind identificat profilul psihologic al victimei abuzului sexual.

Bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Ani grei de puşcărie pentru un dezaxat care şi-a abuzat sexual copilul vitreg

Cu toate acestea, conform sentinței din 1 decembrie curent, bărbatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite cu bună-știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani și care se afla în grija făptuitorului, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de contestare cu apel în termen de 15 zile.

Tags: abuz sexualinchisoarepuscarie
Categorii: SocialȘtirile zilei