X

Ani grei de temniță pentru un suedez care a amenințat cu moartea 21 de miniștri

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Suedia a fost condamnat vineri la şapte ani de închisoare pentru că a trimis ameninţări cu moartea şi un praf alb a cărui compoziţie nu a fost identificată unui număr de 21 de miniştri, inclusiv şeful guvernului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Michael Salonen a fost găsit vinovat şi de tentativă de omor, în legătură cu trimiterea unei scrisori-capcană – care nu a explodat însă – unei firme care vinde monede virtuale bitcoin la Londra, anul trecut.

Citește și: ATAC cu cuțitul în Melbourne. O persoană a fost ucisă – VIDEO

Salonen a expediat în august 2017 câte un plic în care se aflau o pudră albă şi o scrisoare cu mesajul “În curând veţi muri” la domiciliul fiecăruia dintre miniştrii vizaţi, între care şi prim-ministrul Stefan Lofven, a precizat tribunalul. Bărbatul a expediat scrisori similare şi altor personalităţi suedeze.

În urma analizelor, s-a stabilit că praful nu era periculos.

Michael Salonen, aflat în arest preventiv din mai, s-a declarat nevinovat.

Vezi și: Infern în Paradise! Zeci de mii de oameni au fost evacuați în California – VIDEO

În Suedia pot fi obţinute foarte uşor declaraţiile fiscale, adresele personale şi numerele de telefon ale tuturor locuitorilor şi nu este un fapt inedit ca aleşii să fie întâlniţi în timp ce îşi fac singuri cumpărăturile, uneori fără protecţie.

În 1986, premierul Olof Palme a fost ucis de un glonţ în timp ce se întorcea pe jos acasă de la un cinematograf din Stockholm, fără gardă de corp. Asasinarea sa nu a fost elucidată nici până azi.

Tags: Michael SalonenministriStockholmSuedia
Categorii: Diaspora