Ani grei de închisoare pentru un fost militar belgian care A DAT cu cuţitul în doi poliţişti

Publicat:

Un fost militar belgian în vârstă de 44 de ani a fost condamnat marţi la nouă ani de închisoare pentru că a agresat cu un cuţit doi poliţişti la Bruxelles, în octombrie 2016, transmite France Presse, conform agerpres.

Procurorul federal belgian a cerut, la 7 septembrie, o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru Hicham Diop care era urmărit în justiţie pentru ”tentativă de asasinat într-un context terorist”.


La 5 octombrie 2016, în districtul Schaerbeek din Bruxelles, acest fost militar practicant de kick-boxing a atacat cu un cuţit doi poliţişti – un bărbat şi o femeie – care patrulau în apropierea unui spital. Bărbatul a fost rănit la gât, iar femeia la abdomen. La peste un an de la acel incident, ei nu şi-au reluat munca, din cauza sechelelor de natură psihologică.

Alţi doi poliţişti au fost răniţi în timpul arestării atacatorului, care nu a putut fi ţinut sub control decât după ce asupra sa a fost tras un glonţ care l-a rănit la gambă.

În cursul anchetei, Hicham Diop s-a prezentat în faţa judecătorului de instrucţie drept ‘un soldat al Daesh’ (acronimul arab pentru Statul Islamic). Instanţa a apreciat că este credibilă teza – avansată de apărare – unei ”răzbunări personale” vizând poliţia în general, după ce în 2011 Hicham Diop fusese lovit de un vehicul al poliţiei federale belgiene.

Sébastien Courtoy, avocatul lui Diop, s-a declarat ”moderat mulţumit” de decizia de marţi a justiţiei belgiene.

Pedeapsa de nouă ani de închisoare ”ţine insuficient cont” de acel accident de circulaţie ”a cărui victimă a fost Hicham Diop”, a reacţionat avocatul, care nu a exclus varianta contestării deciziei. ”Atunci când Hicham Diop spune ‘Sunt un soldat al Daesh’, el este sub morfină (…) Este discursul confuz al unui om în mod special confuz”, a adăugat el.


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.