Ani grei de închisoare pentru un srilankez care a ameninţat că aruncă în aer un avion

Publicat:

Un srilankez sub influenţa drogurilor, care afirma că avea asupra sa o bombă şi ameninţa să arunce în aer un avion al Malaysia Airlines în plin zbor, a fost condamnat joi la 12 ani de închisoare de un tribunal australian, informează AFP, potrivit agerpres.

Faptele datează din mai 2017, când zborul MH128 cu destinaţia Kuala Lumpur s-a reîntors la Melbourne după ce acuzatul, Manodh Marks, a afirmat că incinta acustică portabilă conectată la baterie pe care o avea asupra lui este o bombă.


Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani) 

Bărbatul de 25 de ani luase metamfetamină în timp ce se ducea la aeroport şi era victima unor halucinaţii. El a încercat să pătrundă în cockpit, ameninţând să ‘distrugă’ cu bomba avionul.

‘Este evident că pasagerii erau nu doar îngrijoraţi, ci şi convinşi că eraţi în posesia unei bombe’, a declarat judecătorul Tribunalului din comitatul Victoria, Michael McInerney.

Pasagerii au reuşit să-l imobilizeze pe Manodh Marks la sol şi să-i lege mâinile.

Tribunalul a estimat că nimic nu permitea să se creadă că acţiunea era premeditată şi că acuzatul avea vreun mobil terorist. ‘Cu toate acestea, propriile lui acţiuni sunt cele care au dictat starea sa psihotică. Această crimă este în mod evident foarte gravă’, a declarat Michael McInerney.

Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

Student, Manodh Marks ieşise câteva ore înainte de fapte dintr-o clinică psihiatrică. El a pledat vinovat de tentativă de a prelua controlul asupra avionului şi va sta minim opt ani în spatele gratiilor, din cei 12 ani de condamnare.

Este pentru prima dată în Australia când se dă o condamnare pentru acest tip de infracţiune.

Erau 220 de persoane la bordul avionului care a fost luat cu asalt de poliţişti la aterizarea sa în Melbourne. La data faptelor, comisarul Andy Langdon a declarat că oamenii care se aflau în avion au trecut printr-o experienţă ‘foarte traumatizantă’, adăugând că pasagerii şi echipajul au fost ‘eroici’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.