X

ANI: Președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, averi nejustificate de peste jumătate de milion de lei

ANI: Președintele interimar al Judecătoriei Strășeni, averi nejustificate de peste jumătate de milion de lei

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o avere nejustificată de peste 622 000 de lei în cazul președintelui interimar al Judecătoriei Strășeni, Sergiu Osoianu, și membrilor familiei sale. Potrivit ANI, aceasta rezultă din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada 2018-2021.

„Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate, potrivit unimedia.info.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, persoanei supuse controlului îi vor fi încetate raporturile de muncă”, precizează ANI.

Acesta va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

 

Tags: ANISergiu Osoianu
Justiţie