Ani de zile, soldaţii americani AU ÎNCHIS OCHII la sclavia sexuală din Afganistan

Publicat:

Soldaţilor americani desfăşuraţi în Afganistan li s-a cerut timp de ani de zile să nu denunţe sclavia sexuală în cadrul poliţiei afgane, potrivit unui raport oficial publicat joi şi citat de AFP, potrivit agerpres.

Serviciile inspectorului general al Pentagonului au lansat o anchetă cu privire la instrucţiunile primite de către militarii americani după o serie de reportaje despre “bacha bazi” (sau “a te juca cu băieţi”), o practică pedofilă larg răspândită în poliţia afgană.


Citeşte şi: Probleme… Mii de soldați americani trimiși suplimentar de urgență în Afganistan

Mai mulţi militari intervievaţi au indicat faptul că ofiţerii lor au ridicat din umeri atunci când le-au fost raportate posibile cazuri de pedofilie.

Unul dintre aceştia “a spus că şi-a informat superiorii şi a primit ca răspuns: ‘Nu se poate face nimic’; ‘Este în afara controlului nostru’; ‘Acesta este Afganistanul’ sau ‘Este ţara lor’ “, potrivit raportului.

Pentagonul nu a descurajat niciodată în mod oficial denunţarea abuzurilor sexuale, dar sesiunile de informare despre Afganistan menţionează pedofilia drept o “practică pe larg acceptată” în Afganistan.

O lege interzice acordarea de ajutoare americane unităţilor militare străine care comit astfel de încălcări ale drepturilor omului.

Citeşte şi: Administraţia lui Donald Trump LEGALIZEAZĂ importul de trofee de elefanţi

Anul trecut, după dezvăluirile AFP despre aceste practici, aleşii americani au cerut guvernului să-şi intensifice lupta împotriva sclaviei sexuale practicate asupra tinerilor, în rândul forţelor armate afgane sprijinite de SUA.

“Bacha bazi”, care înseamnă “a te juca cu băieţi” în dari, una dintre cele două limbi oficiale ale Afganistanului, este încă o practică răspândită în anumite părţi din est, sudul şi nordul ţării. Ea constă în întreţinerea de minori care încă nu au ajuns la vârsta pubertăţii, uneori machiaţi şi travestiţi pentru a face din ei dansatori şi sclavi sexuali. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.