Ankara condamnă ‘cu fermitate’ interceptarea unei nave comerciale turceşti în Libia

Publicat:

Turcia a condamnat marţi ‘cu fermitate’ interceptarea unei nave comerciale turceşti de către forţele mareşalului libian Khalifa Haftar, somându-le să-i elibereze pe membrii echipajului şi avertizând că, în caz contrar, ‘vor exista consecinţe grave’, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Armata Naţională Libiană (ANL) a lui Haftar a anunţat luni seară că a interceptat duminică o navă sub pavilion jamaican şi aparţinând unui armator turc.


Citește și : Hackerii ruşi sunt bănuiţi că au atacat cibernetic Storting-ul norvegian

Potrivit ANL, nava comercială Mabrooka intrase într-o ‘zonă de operaţiuni militare’ în regiunea Ras Al-Hilal. Nava a fost remorcată în port şi a fost deschisă o anchetă. Din echipaj fac parte 17 persoane, dintre care nouă marinari turci.

Într-un comunicat emis marţi, Ministerul de Externe de la Ankara a ‘condamnat această măsură’ şi a cerut ca ‘nava să fie autorizată să-şi continue ruta fără întârziere’.

‘Amintim încă o dată că, dacă interesele turceşti în Libia sunt luate la ţintă, vor exista consecinţe grave şi autorii vor fi consideraţi ţinte legitime’, a avertizat Ankara, potrivit căreia nava transporta material umanitar şi a fost interceptată de vedete.

Turcia este principalul susţinător extern al Guvernului de Uniune Naţională (GNA, cu sediul la Tripoli şi recunoscut pe plan internaţional), care luptă de ani buni împotriva Armatei Naţionale Libiene din estul ţării, sprijinită de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Citește și : Atena acuză Turcia că SPONSORIZEAZĂ traficul de migranţi

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.